Focal Vision & Optics en Isotron Systems zijn per 1 januari 2016 een strategische samenwerking aangegaan op gebied van Cognex visiontechnologie. De twee organisaties gebruiken elkaars kennis en kunde om klanten nog beter te bedienen op het gebied van materiaallevering én gegarandeerde projectrealisatie.

Over Focal
Focal, vision _ optics, Focal vision opticsFocal Vison & Optics is de integratie en ontwikkelings-partner op het gebied van Industriële Precisie Inspectie, Medische Optische Systemen en Hightech Optische Systemen. Focal ontwikkelt en realiseert precisie inspectie en optische meetsystemen voor klanten in diverse sectoren. Focal voert klant specifieke ontwerpen en engineering uit in een multidisciplinaire aanpak.

Met industriële vision oplossingen is het mogelijk om vrijwel ieder willekeurig product van metaal, stof, glas, plastic, rubber en ook organische materialen in een productie- of controleproces aan een 100% kwaliteitsmeting te onderwerpen. Focal heeft tevens ervaring in productherkenning en uitlezen van teksten en barcodes, middels OCR.

Aan de hand van de productkenmerken en kwaliteitscriteria, ontwerpen de experts een automatisch inspectiesysteem, gebaseerd op machine vision technologie. Met de laatste camerastandaarden, optiek en op maat gemaakte beeldherkenningssoftware, is Focal in staat te ondersteunen bij elk productie kwaliteitsvraagstuk.

Over Isotron Systems
isotron systems
Isotron Systems verkoopt direct of in samenwerking (op basis van) industriële proceskennis, kwalitatief hoogwaardig geselecteerde elektronische automati-seringscomponenten en systemen aan de industriële sector (groothandel, eindgebruiker, OEM-er en Systeem Integrator) in Nederland, België en Luxemburg.

Isotron stelt dat er naast het leveren van de industriële automatiseringscomponenten en -systemen nog een extra waarde bestaat, t.w. de visie, het meedenkende technische vermogen en de expertise die Isotron, ook in samenwerking met geselecteerde en gerenommeerde samenwerkingspartners zoals Focal, inzet.

Naast het leveren van Cognex vision- & ID-producten vertegenwoordigt Isotron Systems een breed palet van gespecialiseerde fabrikanten en producenten met innovatieve, high-tech producten om daarmee de complete systeemarchitectuur op het gebied van industriële automatisering in te kunnen vullen. Zie verder op www.isotron.eu